Да се освобождават от данък върху недвижимите имоти в сгради, получили

...
Да се освобождават от данък върху недвижимите имоти в сгради, получили
Коментари Харесай

Пакет с реформи на данъчните закони пусна за обсъждане финансовото министерство

Да се освобождават от налог върху недвижимите парцели в сгради, получили документи с клас на енергопотребление " A ", както и на здания, получили документи, които удостоверяват, че в съществуващото положение на постройката са реализирани техническите условия за " постройка с близо до нулево ползване на сила ". Това се планува в план за промени на Закона за локалните налози и такси (ЗМДТ). С плануваните промени пък се прави прецизиране на наредбите, свързани с прилагане на данъчни облекчения за здания, получили документи с клас на енергопотребление, което е подбудено от промени в Закона за енергийната успеваемост и наредбите по неговото използване, оповестиха от Министерството на финансите( МФ).

Тези ремонти са част от оповестените през днешния ден от Министерството на финансите(МФ) за публично разискване законопроекти  за изменение и допълнение на данъчните закони. Предлагат се промени в Закона за налог върху добавената стойност, Закона за акцизите и данъчните хранилища, Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за налозите върху приходите на физическите лица и в Закона за локалните налози и такси.

В измененията на Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС) са уредени по нов метод случаите, при които данъчно задълженото лице не е изпълнило в период задължението си за подаване на заявление за регистрация по закона. Дава се опция на лицата, които не са подали или не са подали в период заявление за регистрация по ЗДДС, поради което са регистрирани по-късно, да могат да издават данъчни документи, в които да начисляват дължимия Данък добавена стойност за осъществените от тях облагаеми доставки за интервалите, за които е трябвало да бъдат регистрирани. Съответно е регламентирана и опция за практикуване на право на приспадане на данъчен заем за начисления по правилно публикуван данъчен документ Данък добавена стойност от записано лице - адресат по съответната доставка, отбелязват от финансовото министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР